1993. g. Dragutin Horvat i Robert Horvat osnovali su Horvat Color, mali obiteljski obrt boja i lakova, nakon privatizacije trgovine boja i lakova u vlasništvu Strahinjčice.
Sa uskim asortimanom robe i sa 2 djelatnika krenulo se u posao sa velikom voljom i željom za uspjehom te se sustavno uvodila nova roba i novi artikli čime se je Horvat Color počeo razvijati i širiti. 

1999. g. zbog povećanja asotimana robe postojeći iznajmljeni prostor postao je premalen te se kupnjom prostora samo nekoliko kućnih brojeva dalje, u Magistratskoj ulici 34, otvara veliki Horvat Color. Već 1996. godine vođenje Horvat Colora preuzima Robert Horvat koji je svojom upornošću i ustrajnošću učinio Horvat Color kao poduzeće i ime prepoznatljivo ne samo u Zagorju već i u čitavoj Hrvatskoj.
2001. g. prepoznavši potrebe lokalnih sredina, otvara se trgovina i u Zaboku u ulici Matiji Gupca 93.  
2003. g. otvara se poslovnica u Lepajcima koja je prvenstveno služila kao skladište ostalim trgovinama. 
2005. g. Horvat Color je po svojoj usluzi i asortimanu jedan od najsuvremenijih trgovina boja i lakova u Hrvatskoj.   
Od početne 1993. g. kada je obrt otvoren mnogo se toga promjenilo, danas je Horvat Color uvršten u kategoriju 1% najboljih obrta u Hrvatskoj. Današnji Horvat Color zapošljava 20 djelatnika, a broj se tijekom sezonskih mjeseci i povećava.  
2009. g. zbog obima posla kupuje se zatvoreno skladište u Zaboku cca. 1200 m2, a zatvara se skladište u Lepajcima.  
2010. g. vlasnik Horvat Colora, g. Robert Horvat osnovao je uz nekolicinu drugih vlasnika trgovina lanac trgovina Moje boje d.o.o. Od samog osnivanja g. Horvat je predsjednik uprave Mojih boja d.o.o., a od 2012. godine obnaša dužnost predsjednika nadzornog odbora. Zajedničkim nastupom na tržištu, grupacija Moje boje d.o.o. svakim danom sve više jača i povećava broj zadovoljnih kupaca.
2012. g. Horvat Color otvara svoju treću prodavaonicu u Pregradi. Dok se mnoge trgovine zatvaraju, radnici ostaju bez posla, Horvat Color širi svoje poslovanje te zapošljava nove djelatnike.

 

Uz jasnu viziju o budućnosti, Horvat Color nije samo trgovina bojama, lakovima i ostalom robom. Horvat Color se kvalitetom, uslugom, asortimanom te posebno ljubaznim pristupom izdvaja ispred ostalih i čini razliku koju kupci i prepoznaju.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player